Letošní masopust v Panské Lhotě

Společenský život v Panské Lhotě byl v novém roce ovlivněn letošním brzkým termínem velikonoc. Stejně jako v ostatních okolních vsí se tedy točil okolo masopustního veselí.

Nejprve poslední lednovou sobotu prošel Lhotou masopustní průvod, ve kterém ani letos nechyběly originální masky a postavy. Za hudebního doprovodu harmoniky a saxofonu tak mohli domácí pohostit například pravěkého lovce v doprovodu kanibala, kterým dělaly doprovod místní divoženky. Průvod byl ukončen v místním kulturním domě, kde následovala večerní masopustní veselice za hudebního doprovodu manželů Karafiátových.

Jak masopustní průvod posloužil k zábavě dospělých, následující neděli po průvodu se na dětské maškarní merendě pobavily především děti, i když při soutěžích se určitě nenudil nikdo z přítomných.  Celé odpoledne se děti mohly bavit při soutěžích a hrách inspirovaných českými pohádkami. Čtyři desítky maskovaných dětí v doprovodu svých rodičů a starších sourozenců příjemně naplnily sál kulturního domu, kde je z pohádky do pohádky prováděli klauni Luďa a Luďa, kteří se pro letošek ujali role průvodců karnevalem.

-mh-