Začátek nového roku ve Lhotě podle starých pořádků

Začátek letošního roku se ve Lhotě v ničem nelišil od roků předchozích. Odstartovala ho plesová sezóna, která se nyní již několik let skládá jenom ze dvou událostí. Poprvé se mohli tancechtivý sejít v lednu na Hasičském plese, kde hudbu obstaral Uniband a následně podruhé v únoru na jubilejním 30. ročníku Společenského plesu, kde k tanci a poslechu zahrála hudba Preston. Obě akce lze označit jako vyvedené jak ke spokojenosti návštěvníků, tak i organizátorů.

Společenský život ve Lhotě v únoru ještě obohatily masopustní oslavy. Nejprve posloužil především k zábavě dospělých masopustní průvod, který prošel vesnicí o poslední únorové sobotě. O co průvod masek každoročně řídne a stává se méně a méně početnější, o to vyšší nároky jsou pak kladeny na zbylé účastníky průvodu. Ten letos například navštívili i členové světoznámé kapely KISS, kteří patřili jednoznačně k nejpovedenějším maskám. Průvod pak tradičně zakončila masopustní veselice v místním kulturním domě za hudebního doprovodu manželů Karafiátových.

Týden na to o první březnové neděli pak přišel čas i na dětské karnevalové hrátky při Dětské merendě, která měla letos podtitul zvířátková. Sál kulturního domu plný pejsků, kočiček, myšek, tygrů, lvů a dalších zvířátek čekalo odpoledne plné zvířátkových hádanek, soutěží a písniček, při kterých se nenudili děti ani jejich rodiče. Nejlepší maskou karnevalu se pak stala kočička v podání Tiny Zadražilové.

-mh-